Wi-Fi Mapping incombinatie met GPS

Met TampGraph® Site Survey, zit je niet vast aan indoor surveys. Surveys van grote outdoor WLANs (e.g., campus Wi-Fi netwerken) kunnen ook gemakkelijk gedaan worden met behulp van GPS.

Tijdens een site survey loopt de gebruiker met een notebook of tablet PC die Wi-Fi data verzameld, die data wordt vervolgens gebruikt om verschillende eigenschappen van een WLAN te schetsen. Wanneer dit indoors gebeurt, moet de survey software vertelt worden waar je locatie is door dit te markeren op de plattegrond. Maar wanneer dit outdoors gebeurt, waarom geen GPS receiver gebruiken die dit voor je kan doen? Dat is precise wat TamoGraph Site Survey doet als je een GPS-assisted survey doet

Hoe het werkt

Wanneer TamoGraph Site Survey is geïnstalleerd en werkt (indoors), is het enige wat je nodig hebt om gebruik te maken van de GPS functionaliteit is een NMEA-compliant GPS receiver. Hieronder vallen bijna alle Bluetooth of USB receivers (e.g., door GlobalSat) die te koop zijn voor ongeveer 50 euro in alle computer winkels. Zodra je de receiver hebt aangezet en gekoppeld met je notebook, ben je klaar om te beginnen!

  • Configeer TamoGraph om de GPS receiver te gebruiken. Je hoeft alleen maar de COM/USB poort van de GPS receiver aan te geven.
  • Maak een project aan. Als er geen plattegrond is, kan TamoGraph je helpen met het importeren van een straten kaart via een online kaarten dienst, zoals as OpenStreetMap, of vanuit Microsoft MapPoint.
  • Markeer de referentie punten in de plattegrond. Markeer drie locaties op de plattegrond en voer de coördinaten in. Dit heet "calibration" en is nodig om de plattegrond coördinaten te koppelen met de GPS coördinaten.

Dit alles duurt maar 5 minuten! Start nu een survey. Als je nu loopt of rijdt, zal TamoGraph automatisch je locatie markeren op de plattegrond en de Wi-Fi data opmeten.

GPS mapping

Na het survey, zal het programma in staat zijn om deverschillende WLAN kenmerken die gebaseerd zijn op de verzamelde gegevens weer te geven: zoals Wi-Fi-dekkingskaart, signaalsterkte, interferentie, en vele andere statistieken die u inzicht geven over uw netwerk status.

Probeer het  zelf!

Download  TamoGraph Site Survey en start een survey van je eigen WLAN, ofwel outdoors, met de hulp van GPS, of indoors, zoals, in een kantoor, vliegveld, of winkelcentrum.