CommView®commview

CommView is een krachtige netwerk monitor en analyzer tool, ontworpen voor LAN administrators, beveiligingsspecialisten en netwerk engineers maar is ook geschikt voor iedereen die inzicht wil hebben in zijn netwerkverkeer.
CommView is in staat om elk Ethernet-pakket te “sniffen” en bijbehorende belangrijke informatie vast te leggen zoals netwerk connecties en bijbehorende informatie van de protocollen. Er zijn mogelijkheden om Ethernet-pakketten te bekijken, op te slaan, te filteren, te importeren/exporteren. Bekijk de gedetailleerde informatie van de protocollen vanaf het laagste niveau met volledige analyse van meer dan 100 protocollen. Met deze informatie kan CommView helpen om netwerkproblemen op te sporen en problemen met software en hardware te detecteren.
CommView is ook voorzien van een VoIP analyzer welke geschikt is voor gedetailleerde analyse. Met de VoIP analyzer kunt u SIP en H.323 gesproken communicatie opnemen en afspelen.

CommView Pro

 

CommView werkt met Windows XP / Vista/ 7 / 8 of Windows Server 2003 / 2008 (R2) / 2012 (zowel 32- en 64-bit versies). Benodigheden: een 10/100/1000 Mbps Ethernet Netwerk-kaart, een Wi-Fi Netwerk Adapter of eventueel een standaard dial-up adapter voor Remote Access analyse. Voor remote monitoring analyse, is de speciale add-on voor CommView:CommView® Remote Agent beschikbaar. Deze CommView optie biedt de mogelijkheid om netwerkverkeer te onderzoeken via de Remote Agent op ongeachtte van de locatie van de computer. Deze krachtige en unieke technologie verbreedt niet alleen het bereik maar men is ook niet langer gelimiteerd aan eigen LAN segment.

 

Hoe kan een Netwerk analyzer mij helpen?

Als u een ervaren professional bent, weet u het antwoord al. Een LAN netwerk beheren, netwerk georiënteerde software maken of een security audit uitvoeren,ze hebben allemaal één ding gemeen, namelijk dat u blind bent zonder een goede netwerk monitor tool. Het helpt u elke dag om efficiënt netwerkverkeer te behouden, firewalls te testen of problemen te identificeren met op netwerk gebaseerde programma’s. Tevens is er een belangrijke financiële reden voor het gebruik van een netwerk analyzer. U betaald namelijk weinig als u kijkt naar wat het u oplevert qua prijs, tijd, software en hardware. Dit zou verloren zijn gegaan door het niet gebruiken van een netwerk analyzer. Een aantal case studies beschrijven gebruik van CommView in bedrijven, overheden en scholen.

Als u nieuw bent in het gebruik van netwerken, zult u CommView zeker heel erg fijn vinden om uit te vinden hoe het Internet en uw LAN werken. Een netwerk analyzer is er om (ook wel gekend als packet analyzer, network monitor, of packet sniffer) netwerk verkeer vast te leggen zodat deze kan worden geanalyseerd. Dit stelt u in staat om te zien wat, waar en hoe informatie uw netwerk binnen komt en verlaat. Dit is tevens erg belangrijk voor een veilige Internet ervaring. De Online Tutorial is een goede uitleg over de vele opties die CommView biedt.

Zorg ervoor dat u de Whitepaper; "Promiscuous Monitoring in Ethernet and Wi-Fi Networks" leest. Deze Whitepaper beschrijft de problemen met betrekking tot het gebruiken van software gebaseerd op netwerk monitoring in bekabelde en/of draadloze netwerken. Beschreven wordt hoe en welke methodes er zijn om via netwerkverkeer te analysen en hoe inzicht is te verkrijgen bij het gebruik van hubs, switches of routers.

Ongeacht onder welke gebruikercategorie u valt, kunt u er zeker van zijn dat CommView de goede keuze is voor al uw netwerk monitoring en analyses.

Wat kunt u doen met Commview?

  • Gedetailleerde IP connectie statistieken: IP adressen, poorten, sessies etc.
  • Reconstrueer TCP sessies
  • Analyseer welke programma's IP pakketten ontvangen en verzenden
  • Genereer real-time netwerkverkeer rapporten
  • Onderschep (Real time capture) Ethernet-paketten in real time
  • Importeer en exporteer de gevonden informatie naar Sniffer®, EtherPeek™, AiroPeek™, Observer®, NetMon, en Tcpdump formaat, exporteer de informatie in hex of tekst formaat
  • Configureer alarmen, Alarmen informeren evenementen, zoals een verdacht pakket, hoog bandbreedte gebruik, etc.

Een test versie is beschikbaar in de Download sectie.

Wanneer u dit product wenst te kopen, kijk dan in onze webshop. Als u dit product al eens gekocht heeft en wilt upgraden naar de laatste versie of uw licentie wilt veranderen? Stuur ons dan uw huidige licentie code, dan ontvangt u van ons een offerte met uw upgrade prijs.

Sniffer® is a registered trademark of Network General Corporation. EtherPeek™ and AiroPeek™ and trademarks of WildPackets, Inc. Observer® is a registered trademark of Network Instruments, LLC. Microsoft®, Windows®, and Windows NT® are registered trademarks of Microsoft Corporation. Other product names and brand names are trademarks of their respective holders.